Opgericht in Urmond anno 1906

Drumband instructeur

Momenteel is de muzikale leiding van onze drumband in handen van Luc Houben.

Op zijn achtste werd hij lid van de drumband van de harmonie van Susteren. Later kwam hij ook als slagwerker bij de harmonie, waarbij zijn vader en zijn zus beiden muzikant waren. Hij kreeg les van Roy van Wersch, Etienne Houben en Jo Zinzen. Later werd hij toegelaten op het Conservatorium in Maastricht, waar hij lessen volgde van Werner Otten en Pieter Janssen. Helaas moest hij daar later stoppen met zijn studie vanwege een chronische peesontsteking aan zijn arm. Probeer dan maar eens vijf uur per dag slagwerk te oefenen, hetgeen van een conservatoriumstudent toch verwacht  wordt.

Vervolgens ging hij in Sittard bij Hogeschool Zuyd Social Work, richting Maatschappelijk Werk studeren.

Als slagwerker hielp hij uit bij amateur orkesten, maar ook bij beroepskorpsen zoals André Rieu, waarmee hij door Zuid Afrika heeft getourd, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het LSO en de Douane Harmonie.

Vanaf zijn 19de is hij instructeur. Zijn eerste korps was Drumband St. Caecilia Guttecoven, waar Hub Cosemans ook instructeur is geweest. Met dat korps ging hij voor het eerst op concours. Dat was in 2008, toen hij 21 was. Hij was toen de jongste instructeur, Hub Cosemans de oudste op dat concours.

Behalve instructeur van onze drumband is hij dat ook al zes jaar van de drumband van de harmonie van Susteren, waarmee hij afgelopen januari Nederlands kampioen is geworden met melodisch slagwerk.

Naast het instructeursschap werkt hij als verkoopspecialist bij Muziekcentrale Adams.

 

Welkom

Sponsors

imgimg