Opgericht in Urmond anno 1906

Fanfare

Fanfare St. Martinus werd in 1906 opgericht en hield zich aanvankelijk alleen bezig met het opluisteren van evenementen, plaatselijk en in de naaste omgeving. In 1933 werd dirigent Mathieu Janssen uit Elsloo aangetrokken, omdat men inmiddels besloten had aan een concours deel te nemen. Hij bereikte in 1948 de Superieure afdeling en maakte van een dorpsfanfare een kampioensfanfare; zo werd in 1961 de kampioenswimpel van de FKM behaald.

In 1968 werd de heer Janssen opgevolgd door August Thissen. Onder zijn leiding werd zeven maal een eerste prijs met lof der jury behaald en werd de fanfare tweemaal landskampioen van de FKM. Op grond van deze prestaties werd Fanfare St.Martinus uitgenodigd uit te komen in de inmiddels ingestelde Concertafdeling.

wmc_kerkrade_small-large

In 1986 gaf de heer Thissen de dirigeerstok over aan Maurice Hamers. Onder diens leiding werd een lang gekoesterde wens van de leden vervuld: deelname aan het WMC te Kerkrade in de Concertafdeling in 1989. In 1993 nam Fanfare St.Martinus voor de tweede keer deel aan het WMC en behaalde in de Concertafdeling de landstitel van de FKM en de bijbehorende Gouden Wimpel.

Ook dirigent Rob van der Zee, die vanaf januari 1996 tot 2005 de muzikale leiding voor zijn rekening nam, behaalde in 1998 met Fanfare St.Martinus tijdens het bondsconcours te Venlo in de Concertafdeling het landskampioenschap en de Gouden Wimpel. Het optreden tijdens het concours in 2003 in de Superieure afdeling werd beloond met een eerste prijs met lof der jury.

In maart 2005 werd Maurice Daemen dirigent van onze fanfare. Onder zijn muzikale leiding namen we deel aan twee bondsconcoursen, in 2007 en 2012, waar we beide keren een mooie 1e prijs behaalden.

Door de jaren werd door hem op creatieve wijze invulling gegeven aan de verschillende themaconcerten: Italië, het Jubileumconcert t.g.v. het 100-jarig bestaansfeest, The Battle, Beestenboel, Water, Ridders en kastelen, het Verre Oosten, Zuid Amerika, Irish Noon, het Galaconcert 2016, Filmmuziek en het Carnavalsconcert passeerden de revue.

Tevens werd de nodige aandacht besteed aan de ‘gewone’ concerten en de opluisteringen van de St.Martinusmissen, zeswekendiensten en de Kerstconcerten.
Na 14,5 jarig dirigentschap nam Maurice in 2019 afscheid van onze vereniging.

 

Welkom

Sponsors

imgimg