Opgericht in Urmond anno 1906

Opleiding

Opleiding 1

Ben je tussen de 7 en 99 jaar en vind je het leuk om muziek te maken, dan is Fanfare St. Martinus wellicht iets voor jou!

 P1020404

Voorspeelavond, waar leerlingen een stukje mogen voordragen,
om te laten zien hoe ver ze al zijn gegroeid.

Windkracht 6

De kinderen van de groepen 4,5 en 6 van de Maaskei en de Avonturijn maken kennis met het maken van muziek.Deze lessen worden verzorgd door muziekschool Artamuse in samenwerking met onze fanfare. Alle instrumentgroepen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan: slagwerk, koperinstrumenten…… enz.
De kinderen krijgen een gevarieerde les met oa:
* Liedjes zingen
* Ritmes spelen op slagwerkinstrumenten
* Blazen op een bugel
* Kennis maken met de fanfare en hun ledenAls afsluiting van dit project, worden de kinderen uitgenodigd om samen met de fanfare een aantal stukken te spelen.
Als kinderen enthousiast zijn geworden, kunnen ze deelnemen aan de vervolglessen. Ze krijgen dan les op bugel of kleine trom.

Instrumentles:

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool, die interesse hebben om in de drumband of fanfare te gaan spelen, starten met muzieklessen op de muziekschool. De mogelijkheid voor instroom in dit programma is jaarlijks. De leerling kan starten op kleine trom of bugel. Het instrument wordt door de fanfare in bruikleen gegeven. In de les leer je gelijktijdig de muziektheorie en het bespelen van het instrument. Deze muziekles wordt eens per week gegeven door een muziekleraar van de muziekschool Artamuse.

Jeugdfanfare:

Na een jaar muziekles te hebben gehad op de muziekschool, mag je gaan meespelen in de jeugdfanfare. Hier leer je op een leuke, gezellige manier samen met anderen muziek te maken. De jeugdfanfare verzorgt een aantal concerten nl:
* Filmconcert
* Voorjaarsconcert
* Jeugdfestival
* Kerstviering Vrouwenbond Oud-Urmond

De muziek wordt gekozen door de jeugdmuziekcommissie. Dit gebeurt in samenspraak met de dirigent.

Tevens is de jeugd verantwoordelijk voor het plannen van de concerten en de aankleding daarvan. De repetities worden in onderling overleg gepland.
P1000243De jeugdfanfare o.l.v Mike Mevissen

Instroom fanfare of drumband:
Als je het A-diploma bij de muziekschool hebt behaald ga je meespelen in de fanfare of drumband.


Verdere informatie en aanmeldingen:

Indien je verdere vragen hebt over de opleidingsmogelijkheden kun je contact opnemen met: opleidingen@martinusurmond.nl