Opgericht in Urmond anno 1906

Dirigent Fanfare

De muzikale leiding van fanfare St. Martinus is in handen van dirigent Maurice Daemen.

Maurice Daemen
Maurice Daemen is geboren op 19 juli 1968 in Heerlen. Na de middelbare school studeerde hij aan het Maastricht’s Conservatorium het vak Bugel bij Gerard Hamers (lid van het Groot Harmonie Orkest der Gidsen te Brussel). Bij Gerard Hamers behaalde hij zowel het diploma Docerend Bugel alsook het diploma Uitvoerend Musicus Bugel, waarmee hij in laatstgenoemde richting als eerste in Nederland met uitstekend resultaat afstudeerde.
Later volgde Maurice lessen bij Theo Wolters, Rudiger Baldauf en Frits Damrow.

Als bugelist was hij jarenlang actief bij Brassband Limburg, waarbij hij als solist dikwijls voor het voetlicht trad. Tot 2003 was Maurice ook als bugelist verbonden aan fanfare ‘Eensgezindheid’ te Maasbracht. Regelmatig speelt hij in het professionele koperensemble ‘Flexible Brass’ en het Nederlands Fanfare Orkest te Amsterdam.

Als solist is Maurice met regelmaat te gast bij diverse Hafa-orkesten. Zijn muzikaal talent is te beluisteren op een aantal CD opnamen met diverse orkesten. In 1999 mocht hij als bugelist meewerken aan een nieuwe methode voor klein-koper van muziekuitgeverij De Haske te Heerenveen.

Als klein-koper docent was Maurice van 1991 tot 2000 werkzaam bij Stichting Kreato te Thorn. Momenteel is Maurice werkzaam bij Muziekschool ARTAMUSE en verzorgt hij regelmatig bugelworkshops bij HAFA verenigingen en op muziekscholen.

Tijdens zijn studie bugel aan het Maastricht’s Conservatorium volgde Maurice ook de opleiding Orkestdirectie bij Jan Stulen. Tijdens deze studie dirigeerde hij bij diverse ad-hoc ensembles en de studentenorkesten van Nijmegen en Leiden, de meest uiteenlopende composities. Zo dirigeerde hij de Limburgse premières van composities van de hand van Hamburg en Gorecki. Na het behalen van het diploma Orkestdirectie volgde Maurice directie lessen bij Pierre Kuijpers. Sinds 1993 is hij actief als dirigent bij diverse orkesten en bewerkte hij in die hoedanigheid diverse werken voor fanfare -en harmonie orkest.

Tijdens de prestigieuze internationale dirigentenwedstrijd van het WMC in 2001, wist hij zich te kwalificeren voor de 2de ronde. Naar aanleiding van deze wedstrijd, waarbij hij werkte met harmonie ‘St. Jozef ’ Kaalheide, besloot dit orkest hem als dirigent aan te trekken.

Momenteel is Maurice dirigent van fanfare ‘Concordia’ Ittervoort (sinds 1994), fanfare ‘Eendracht’ Baarlo (sinds 1995), harmonie ‘St. Jozef ’ Kaalheide (sinds 2001) en bij ons, fanfare ‘St. Martinus’ Urmond (sinds 2005), allen uitkomend in de 1ste divisie.

Met deze orkesten behaalde hij uitstekende resultaten tijdens diverse concours- en concertoptredens.

http://www.mauricedaemen.nl/